Posted on

Rock on

Rock on

Dit nieuwe design voor de webshop begon met een ander idee voor de tekst Rock on. Maar nadat ik rondkeek voor een lettertype die de basis hiervoor moest vormen kreeg het design een andere richting. Ik hou van die momenten dat (going with) the flow je ergens anders naartoe leidt en dat het resultaat goed is. Dat maakt het werken aan zelf geïnitieerde kledingprints ook zo leuk; de vrijheid die het je geeft dat te doen wat goed voelt, zonder rekening te hoeven houden met de mening van een klant.

Posted on

Amsterdam

Amsterdam_v3Het lettertype dat ik voor deze kledingprint gebruikt heb is weer een eigen design. Ik ontwerp niet altijd een heel alfabet als ik letters voor een print ontwerp maar in dit geval heb ik wel weer 26 letters gemaakt. Het was me ook niet meteen duidelijk welke tekst ik zou gaan maken met deze letters dus ik had alle letters nodig om alle opties open te houden. Vaak heb ik nog onuitgewerkte ideetjes liggen voor kledingprints en komt er met het ontwerpen van een nieuw lettertype ineens schot in de zaak. Zo heb ik eerst de ‘Boks ouwe’ print met dit lettertype gemaakt (zie webshop) maar ook het woord ‘Amsterdam’ vond ik erg mooi in dit lettertype dus gelijk daarna begon ik aan dit design. Het was een wat moeizame zoektocht naar wat er in de cirkel moest komen, want alles moet mooi in balans blijven natuurlijk. Uiteindelijk bleek de stadsvlag van Amsterdam de juiste invulling te zijn.

De reden dat ik wel vaker Amsterdam als onderwerp neem voor kledingprints is simpel; het is de stad waar ik woon en de stad die mij inspireert!

Posted on

Free Hugs (2015)

Free_hugs_2015Het was ondertussen al 5 jaar geleden dat ik een eerste T-shirt print had ontworpen voor Free Hugs en ik wilde al een tijd een nieuwe versie maken, maar het was er gewoon nog niet van gekomen. De print uit 2010 was gemaakt met een bestaand lettertype maar deze nieuwe versies zijn gemaakt met custom made letters. De bovenste versie heb ik als eerste gemaakt en hoewel hij niet specifiek voor dames is gemaakt wilde ik toch ook een iets stoerdere versie maken zodat je kunt gaan voor de versie die je het meeste aanspreekt. Deze prints zijn verkrijgbaar in beide webshops.