Posted on

Stencil art Ride or Die

Al vele jaren ben ik een grote fan van stencil art en ik liep ook al jaren met het idee rond hier serieus mee te beginnen. Vooral Banksy met zijn humoristische maar ook maatschappijkritische werk heeft mij fan gemaakt van stencil art en heeft mij daardoor ook geïnspireerd om er zelf mee aan de slag te gaan. Zijn boek Wall and Piece kan ik iedereen aanraden.

Mijn eerste (geslaagde) poging tot het maken van stencil art was een tekst op een T-shirt maar daar bleef het lange tijd bij. Het stond vast dat het skateboard dat ik al jaren in mijn kast had liggen het canvas zou worden voor mijn tweede poging. Wat er op dit skateboard moest komen werd pas duidelijk toen ik er echt eens voor ging zitten. Vrij snel kwam ik op de tekst ‘Ride or Die’ die ik met het oog op het onderwerp skateboarden wel toepasselijk vond en het duurde niet lang voordat ik wist wat ik op mijn skateboard wilde hebben. Nadat ik tevreden was over de opmaak van de tekst heb ik die eerst nog gebruikt om er een T-shirtprint mee te maken voor mijn webshop. Daarna was het tijd om me echt weer aan stencil art te gaan wagen. Hieronder het resultaat op het skateboard en een verslag van de fouten die ik gaandeweg maakte.

Deck01_boven_en_onder

Het proces

Aangezien ik niemand ken die zich met stencil art bezig houdt moest ik het doen met filmpjes op youtube om wat meer te weten te komen over de beste werkwijze. Zoals met veel dingen ziet het er in die filmpjes makkelijker uit dan het is, dus ondanks dat ik me verdiept had in de materie was het zeker nog een heel karwei om dit werkje naar tevredenheid af te ronden. Er zijn ook wel filmpjes over fouten die je kunt maken maar natuurlijk zijn niet alle fouten hiermee te voorkomen. Het is dus gewoon een kwestie van gaandeweg ervaring opdoen en ervan leren. Omdat ik nog nauwelijks ervaring had met stencil art heb ik het ontwerp bewust redelijk simpel gehouden zodat ik het mezelf niet meteen te moeilijk zou maken. Continue reading Stencil art Ride or Die