Posted on

Amsterdam

Amsterdam_v3Het lettertype dat ik voor deze kledingprint gebruikt heb is weer een eigen design. Ik ontwerp niet altijd een heel alfabet als ik letters voor een print ontwerp maar in dit geval heb ik wel weer 26 letters gemaakt. Het was me ook niet meteen duidelijk welke tekst ik zou gaan maken met deze letters dus ik had alle letters nodig om alle opties open te houden. Vaak heb ik nog onuitgewerkte ideetjes liggen voor kledingprints en komt er met het ontwerpen van een nieuw lettertype ineens schot in de zaak. Zo heb ik eerst de ‘Boks ouwe’ print met dit lettertype gemaakt (zie webshop) maar ook het woord ‘Amsterdam’ vond ik erg mooi in dit lettertype dus gelijk daarna begon ik aan dit design. Het was een wat moeizame zoektocht naar wat er in de cirkel moest komen, want alles moet mooi in balans blijven natuurlijk. Uiteindelijk bleek de stadsvlag van Amsterdam de juiste invulling te zijn.

De reden dat ik wel vaker Amsterdam als onderwerp neem voor kledingprints is simpel; het is de stad waar ik woon en de stad die mij inspireert!

Posted on

Coffee

De basis voor Coffee in dit logo had ik gemaakt voor een logo concept waar nog niks mee gebeurd was. Ik had nu goede inspiratie en heb toen een paar dingen toegevoegd aan de basis die er al was. Tijdens het ontwerpen van de nieuwe stijl letters bleef het woord Coffee in mijn hoofd zitten. Hoewel ik nog wel wat andere woorden heb ontworpen vond ik de combinatie van een simpel Coffee met het andere lettertype wel erg mooi. Ik heb ook Hungry Hip Hop Junkie in the City ontworpen in dezelfde stijl als Coffee en ik moet zeggen dat er nog wel een andere print mee gemaakt kan worden. Het is tenslotte een mooi lettertype geworden die het waard is te gebruiken, hoewel ik niet snel een lettertype meerdere keren gebruik. Je bent namelijk zo goed als je laatste lettertype 😉