Posted on

Fall


Een tijd geleden was ik begonnen met het maken van de illustratie van de ‘babe’ in dit design maar echt veel inspiratie had ik niet. Een paar vruchteloze pogingen om hem af te maken volgden, maar nu had ik eindelijk de inspiratie om hem af te maken. Na een beetje stoeien met het kleurgebruik besloot ik voor warme herfstkleuren te gaan, wat er ook toe leidde dat ik het woord ‘fall’ toevoegde (Engels voor herfst). Het feit dat ‘fall’ meerdere betekenissen heeft in het Engels spreekt me ook wel aan omdat het geheel daardoor voor meerdere interpretaties vatbaar is. Daar houd ik wel van. Om het geheel af te maken zocht ik nog een foto van natuur en deze foto had hiervoor de perfecte compositie.
 

Posted on

Happy end

Ik weet niet precies meer wat me op dit idee bracht maar kort nadat ik een snel schetsje had gemaakt van deze ‘schedelkrab’ ging ik op zoek naar beeldmateriaal. Gewoon weer een werkje met als enig doel; creatief bezig zijn. Ik vind het leuk om te experimenteren met ‘blendmodes’ van lagen dus het eindresultaat is zelfs voor mij vaak een verrassing.

Posted on

Wake up call

Vrijdag 11 maart 2011 rond 10 uur schrok ik me rot. Via Facebook vernam ik dat een zware aardbeving en tsunami Japan had getroffen. Mijn nichtje zat in Japan! Gelukkig bleek al snel dat ze ongedeerd was maar natuurlijk maakte iedereen zich nog wel zorgen om de problemen met de kernreactoren. Bijna een week later landde mijn nichtje in goede gezondheid op Schiphol en kwam er een eind aan de zorgen. Japan heeft me nogal bezig gehouden de afgelopen week en het heeft me de inspiratie gegeven voor dit design.